Négerkocka ahogy anyukám készítette
Egyik nagy kedvenc sütink.
Nálunk ez a finomság hatalmas kedvenc volt régen is, most megmutatom, hogyan készítjük.
HOZZÁVALÓK
- a tésztához:
 - 6 db tojás sárgája,
 - 10 dkg sertészsír,
 - 20 dkg kristálycukor,
 - 1 csomag sütőpor,
 - 25 dkg liszt,
 - négy csapott evőkanál kakaópor,
 - 2 dl tej.
 - A habhoz:
 - 6 db tojásfehérje,
 - 20 dkg porcukor,
 - fél dl citromlé.
 - Tetejére:
 - egy tábla tortabevonó,
 - 5 dkg margarin,
 - 1 evőkanál olaj.
 
ELKÉSZITÉS:
A tojássárgákat zsírral és cukorral kikeverjük majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk. Papirozott 20x30cm-es tepsiben 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és ha már nem ragad elkészült.
A tojások fehérjét vizgőz fölött félig felverjük majd a cukrot folyamatosan adagolva kemény habbá verjük. A kész habot a tésztára tesszük. Ha kihűlt csokimázzal bevonjuk és meleg vizbe mártott késsel kockára vágjuk. Régen minden ünnepre elkészítettük
Ágnes Krokta receptje

