Nagyon finom és puha sajtos pogácsa, ahogy már jó pár éve készítjük
mi már elég régóta így készítjük.
Nagyon finom és puha, érdemes rászánni az időt a kelesztésre, akkor lesz nagyon finom a pogácsa.
Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt,
 - 1 kocka friss élesztő,
 - 1 dl tej,
 - 1 teáskanál cukor,
 - 1 Rama (25 dkg),
 - 1 kis tejföl (175 gramm),
 - 1 csapott evőkanál só,
 - 2 tojás sárgája,
 - 1 evőkanál olaj.
 - 10 dkg reszelt sajt,
 - 1 tojás a kenéshez.
 
Elkészítés:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrom a hozzávalókat, kelesztem 1 órát és hajtogatom kétszer. Minden hajtogatás után pihentetem egy kicsit aztán nyújtom és szaggatom. Kb. 2 cm vastagra nyújtom. Szaggatás után egy kicsit pihentetem. A tetejét megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk és sütjük 170 fokon alsó felső sütésen.
Irénke Kovács konyhájából
A világ legfinomabb főtt vaníliakréme, ettől különlegesen finomak lesznek a sütemények!
Hagymasaláta – annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!
HA OLCSÓ ÉS KIADÓS RECEPTEKET KERESEL CSATLAKOZZ A CSOPORTUNKHOZ IDE KATTINTVA!