A nagyim is elkérte a receptet: így süthetsz te is zserbókosárkát
Nagyon finom ez a süti, próbájátok ki.
Varázsold az ünnepi asztalra a klasszikus zserbó ízeit egy új formában! Ezek a zserbókosárkák egyszerűen elkészíthetők, gyönyörűek és mennyeien finomak – igazi karácsonyi kedvencek lesznek.
A nagyi is elkérte a receptet: így készül a zserbókosárka
Gyerekkorom óta a karácsony nem telhet el zserbó nélkül: az illata, az íze, a dió és a lekvár tökéletes harmóniája mindig visszahozza az ünnep igazi hangulatát. Idén azonban valami újat szerettem volna: valamit, ami ugyanazt a klasszikus ízvilágot idézi, mégis kicsit játékosabb formában jelenik meg. Így születtek meg ezek a zserbókosárkák: apró falatkák, amikben ott rejlik minden, amit a zserbóban szeretünk, csak éppen még bájosabb és ünnepibb formában.
Hozzávalók
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Töltelékhez:
- Darált dió
- Ízlés szerint lekvár
Elkészítés
- Gyúrd össze a lisztet, margarint, porcukrot és vaníliás cukrot egy sima, rugalmas tésztává.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés hideg vizet, hogy jól formázható legyen. - A tésztából formálj kis golyókat, majd nyomkodd bele kosárkaformákba úgy, hogy a közepük üreges maradjon.
- A mélyedésekbe kanalazz lekvárt, és szórd meg darált dióval.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd 12–15 percig, amíg aranybarnák lesznek.
- Hagyd kihűlni, majd óvatosan vedd ki a formákból. Tálalás előtt megszórhatod egy kis porcukorral is – csak hogy még ünnepibb legyen!
Ez is érdekelhet:
Ettől a rakott krumplitól elájult a család, ez a hozzávaló a lelke
Így készül az orosz hússaláta egyszerűen, ezt a receptet elmentem az ünnepekre
Forrás: