Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

A nagyim is elkérte a receptet: így süthetsz te is zserbókosárkát

Nagyon finom ez a süti, próbájátok ki.

Varázsold az ünnepi asztalra a klasszikus zserbó ízeit egy új formában! Ezek a zserbókosárkák egyszerűen elkészíthetők, gyönyörűek és mennyeien finomak – igazi karácsonyi kedvencek lesznek.

A nagyi is elkérte a receptet: így készül a zserbókosárka

Gyerekkorom óta a karácsony nem telhet el zserbó nélkül: az illata, az íze, a dió és a lekvár tökéletes harmóniája mindig visszahozza az ünnep igazi hangulatát. Idén azonban valami újat szerettem volna: valamit, ami ugyanazt a klasszikus ízvilágot idézi, mégis kicsit játékosabb formában jelenik meg. Így születtek meg ezek a zserbókosárkák: apró falatkák, amikben ott rejlik minden, amit a zserbóban szeretünk, csak éppen még bájosabb és ünnepibb formában.

Hozzávalók

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • Darált dió
  • Ízlés szerint lekvár

Elkészítés

  1. Gyúrd össze a lisztet, margarint, porcukrot és vaníliás cukrot egy sima, rugalmas tésztává.
    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés hideg vizet, hogy jól formázható legyen.
  2. A tésztából formálj kis golyókat, majd nyomkodd bele kosárkaformákba úgy, hogy a közepük üreges maradjon.
  3. A mélyedésekbe kanalazz lekvárt, és szórd meg darált dióval.
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd 12–15 percig, amíg aranybarnák lesznek.
  5. Hagyd kihűlni, majd óvatosan vedd ki a formákból. Tálalás előtt megszórhatod egy kis porcukorral is – csak hogy még ünnepibb legyen!

Ez is érdekelhet:

Ettől a rakott krumplitól elájult a család, ez a hozzávaló a lelke

Így készül az orosz hússaláta egyszerűen, ezt a receptet elmentem az ünnepekre

Forrás: