Anyukám titkos finomsága: így készül a világ legkrémesebb Hófehérke-szelete
A család nagyon szereti
Anyukám titkos receptje: így készül a világ legkrémesebb Hófehérke-szelete
Ez az a süti, ami mindig visszarepít a gyerekkorba. Anyukám sokszor készítette ünnepekre, és máig emlékszem, ahogy a konyhát belengte az édes, vaníliás illat. A legjobb benne, hogy egyszerű, mégis ellenállhatatlan: puha tésztalapok, középen selymes, vaníliás krém, a tetején pedig egy kis porcukorhintés – igazi klasszikus desszert, amitől mindenki repetát kér majd.
A titka, hogy a szeletek egy éjszakát pihennek, így a krém tökéletesen átjárja a lapokat, és másnapra mennyeien puha, szájban olvadó sütit kapunk.
Hozzávalók
(kb. 12 szelethez)
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg vaj vagy zsír
- a tetejére: vaníliás porcukor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek. finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
Elkészítés
1. A tészta
Gyúrd össze a hozzávalókat, és ha szükséges, adj hozzá kevés tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapj. Oszd három egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony lapokká. A tepsi hátulján süsd meg a lapokat 180°C-ra előmelegített sütőben, néhány perc alatt.
2. A krém
Főzd sűrűre a tejet a liszttel, majd hagyd kihűlni. Közben keverd habosra a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a főzött krém kihűlt, egyengesd össze a vajas keverékkel – így lesz a krém lágy és selymes.
3. Összeállítás
A teljesen kihűlt lapokat rétegezd meg a krémmel, majd finoman nyomkodd össze. Hűvös helyen pihentesd legalább egy éjszakán át, hogy a tészta megpuhuljon.Tálalás előtt szórd meg vaníliás porcukorral, és szeleteld fel.
Ajánló:
Belül puha és szaftos, kívül ropogós – így készíts tökéletes rántott húst!
Sokan gazként irtják, pedig valójában igazi csodanövény: a májat és vesét is tisztítja
Forrás: