Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Anyukám titkos finomsága: így készül a világ legkrémesebb Hófehérke-szelete

A család nagyon szereti

Anyukám titkos receptje: így készül a világ legkrémesebb Hófehérke-szelete

Ez az a süti, ami mindig visszarepít a gyerekkorba. Anyukám sokszor készítette ünnepekre, és máig emlékszem, ahogy a konyhát belengte az édes, vaníliás illat. A legjobb benne, hogy egyszerű, mégis ellenállhatatlan: puha tésztalapok, középen selymes, vaníliás krém, a tetején pedig egy kis porcukorhintés – igazi klasszikus desszert, amitől mindenki repetát kér majd.

A titka, hogy a szeletek egy éjszakát pihennek, így a krém tökéletesen átjárja a lapokat, és másnapra mennyeien puha, szájban olvadó sütit kapunk.

Hozzávalók

(kb. 12 szelethez)

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • a tetejére: vaníliás porcukor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 ek. finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

1. A tészta

Gyúrd össze a hozzávalókat, és ha szükséges, adj hozzá kevés tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapj. Oszd három egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony lapokká. A tepsi hátulján süsd meg a lapokat 180°C-ra előmelegített sütőben, néhány perc alatt.

2. A krém

Főzd sűrűre a tejet a liszttel, majd hagyd kihűlni. Közben keverd habosra a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a főzött krém kihűlt, egyengesd össze a vajas keverékkel – így lesz a krém lágy és selymes.

3. Összeállítás

A teljesen kihűlt lapokat rétegezd meg a krémmel, majd finoman nyomkodd össze. Hűvös helyen pihentesd legalább egy éjszakán át, hogy a tészta megpuhuljon.Tálalás előtt szórd meg vaníliás porcukorral, és szeleteld fel.

Ajánló:

Belül puha és szaftos, kívül ropogós – így készíts tökéletes rántott húst!

Sokan gazként irtják, pedig valójában igazi csodanövény: a májat és vesét is tisztítja

Forrás:

https://erdekesmagazin.hu/anyukam-titkos-receptje-igy-keszul-a-vilag-legkremesebb-hofeherke-szelete/2