Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Aszalt szilvával és barackkal töltött baconos csirkemell: nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Ezt neked is el kell készíteni karácsonyra.

Aszalt szilvával és barackkal töltött baconos csirkemell: tökéletes ünnepi fogás

Ha valami különlegeset szeretnénk készíteni, ami egyszerű, akkor ez a recept tökéletes választás. Az aszalt szilva és barack tökéletes harmóniát alkot a sós baconnel, miközben a csirkemell omlós és szaftos marad. Nekünk ünnepekkor kihagyhatatlan.

Ajánló: Ünnepi kocsonya: így lesz a teteje tükörsima és zsírtalan!

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 db csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 8 db aszalt szilva
  • 8 db aszalt sárgabarack
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű (opcionális)
  • Fogpiszkáló vagy hústű

Elkészítés:

A csirkemellfiléket óvatosan vágjuk be hosszában úgy, hogy zsebet képezzünk bennük, de ne vágjuk át teljesen. Sózzuk, borsozzuk a belsejüket és külsejüket is ízlés szerint. A csirkemellek belsejébe tegyünk 2-2 darab aszalt szilvát és 2-2 darab aszalt sárgabarackot. Tekerjük körbe a megtöltött csirkemelleket baconszeletekkel úgy, hogy azokat szépen rásimítjuk a húsra, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük a szeleteket, hogy sütés közben ne csússzanak le.

Melegítsünk fel egy serpenyőt kevés olívaolajjal, és süssük a baconbe tekert csirkemelleket közepes lángon minden oldalukon körülbelül 2-3 percig, amíg a bacon szép aranybarna nem lesz.

Helyezzük a csirkemelleket egy tepsibe, szórjuk meg kevés kakukkfűvel, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük további 20-25 percig, hogy a hús biztosan átsüljön, de szaftos maradjon.

A baconos csirkemellet szeletelve vagy egészben kínáljuk, friss salátával, krumplipürével vagy párolt rizzsel.

Ajánló: Szatmári szilvalekváros papucs: igazi retro finomság karácsonyra

Forrás: