Bounty szelet házilag – annyira finom, hogy nem hiszik el, te készítetted
Amióta megtaláltuk ezt a receptet bekerült a kedvencek közé.
Bounty szelet házilag – olyan finom, hogy nem hiszik el, te sütötted
Van az a pont, amikor az ember megkíván valami igazán krémes, kókuszos, csokis süteményt – nos, nálam ez az a recept!
A bolti Bounty már rég feledésbe merült, mióta ezt az isteni szeletet először megsütöttem. A krém, a kókusz és a csokoládé tökéletes összhangban van – és a legjobb benne? A tetejére extra olvasztott csokit tettem, amitől még finomabb lett!
Olvastad már? A süti, ami után minden vendég a receptet kéri – citromos szelet, ami szó szerint elolvad a szádban
Hozzávalók (22×32 cm-es tepsihez):
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1,5 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojássárgája (nagy)
- kb. 1 dl tej (apránként adagolva)
Kókuszos töltelék:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 tojásfehérje (nagy)
- 12,5 dkg porcukor
Pudingos krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 tojássárgája
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Csokoládé ganache:
- 12,5 dkg étcsokoládé (minimum 70%)
- 2 dkg vaj
- 1 dl habtejszín vagy Hulala
Elkészítés:
Tészta:
Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd morzsold el benne a hideg margarint. Add hozzá a porcukrot, kakaóport, tojássárgáját és a tej felét. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, a többi tejet fokozatosan adagold, amíg egy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapsz. Oszd ketté a tésztát, az egyiket nyújtsd tepsi méretűre, és helyezd bele sütőpapírral együtt.
Kókuszos töltelék:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd habbá. Amikor már kezd keményedni, adagold hozzá fokozatosan a porcukrot. Óvatosan keverd bele a kókuszreszeléket. Simítsd a habos keveréket az alsó tésztarétegre. Nyújtsd ki a másik tésztát is, és óvatosan tedd a tetejére.
Süsd előmelegített sütőben, 160 fokon (légkeverésen) kb. 25 percig.
Hagyd teljesen kihűlni a tepsiben!
Krém:
A pudingport keverd el kevés tejjel, majd add hozzá a maradék tejet és tojássárgákat, főzd sűrűre. Hűtsd ki teljesen! A margarint keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adagold hozzá a kihűlt pudingot. Egyenletesen kend rá a kihűlt süteményre, és hűtsd legalább 2-3 órát.
Csokoládé ganache:
A csokoládét a vajjal és a tejszínnel olvaszd fel gőz felett. Simítsd rá a megdermedt krém tetejére, majd hagyd újra hűtőben szilárdulni.
Forrás:
https://kertesrecept.hu/bounty-szelet-hazilag-olyan-finom-hogy-nem-hiszik-el-te-sutotted/2