Diós krémes recept, ez a legpuhább és legkrémesebb
Diós krémes recept, ez a legpuhább és legkrémesebb
Ma egy igazán különleges süteményt hoztam nektek, a diós krémest! Ez a süti egyszerűen mennyei, puha tésztával és krémes, vaníliás töltelékkel. Ha szerettek diós süteményeket, ezt mindenképp próbáljátok ki! Nézzük is, hogyan készül!
Ezt láttad már korábban? Még a nagymamámtól tanultam, így készül a tökéletes házi kovász
Hozzávalók a tésztához:
- 3 db tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 1,2 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 dkg darált dió
Elkészítés:
A tojásokat keverd fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és az étolajat, és géppel keverd tovább.
Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel dolgozd simára a tésztát. Végül keverd bele a darált diót is.
A tésztát öntsd zsírpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon süsd 25 percig.
Ha megsült, hagyd kihűlni, majd vágd félbe a lapot. Az alsó lapot locsold meg egyenletesen tejjel.
Krém hozzávalói:
- 8 dl tej
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál vaj
- 6 dkg fehér csokoládé (összetörve)
Ajánló: Így tedd el télire a fűszernövényeket – ettől maradnak tartósak és finomat
Krém elkészítése:
A tejet forrald fel, előtte keverd össze a tojássárgájákkal, vaníliás cukorral, cukorral és a kukoricakeményítővel. Hűlés után keverd hozzá a vajat és az összetört fehér csokit.
A kihűlt tésztalapra kend rá a krém felét, majd tedd rá a második lapot, amit szintén locsolj meg tejjel.
Végül a maradék krémet is simítsd a tetejére, és szórj rá darált diót.
Remélem, ti is annyira szeretni fogjátok, mint én! Isteni finom!
Forrás: