Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Diós krémes recept, ez a legpuhább és legkrémesebb

Diós krémes recept, ez a legpuhább és legkrémesebb

Ma egy igazán különleges süteményt hoztam nektek, a diós krémest! Ez a süti egyszerűen mennyei, puha tésztával és krémes, vaníliás töltelékkel. Ha szerettek diós süteményeket, ezt mindenképp próbáljátok ki! Nézzük is, hogyan készül!

Ezt láttad már korábban? Még a nagymamámtól tanultam, így készül a tökéletes házi kovász

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,2 dl tej
  • 1,2 dl étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 dkg darált dió

Elkészítés:

A tojásokat keverd fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és az étolajat, és géppel keverd tovább.

Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel dolgozd simára a tésztát. Végül keverd bele a darált diót is.

A tésztát öntsd zsírpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon süsd 25 percig.

Ha megsült, hagyd kihűlni, majd vágd félbe a lapot. Az alsó lapot locsold meg egyenletesen tejjel.

Krém hozzávalói:

  • 8 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 dkg fehér csokoládé (összetörve)

Ajánló: Így tedd el télire a fűszernövényeket – ettől maradnak tartósak és finomat

Krém elkészítése:

A tejet forrald fel, előtte keverd össze a tojássárgájákkal, vaníliás cukorral, cukorral és a kukoricakeményítővel. Hűlés után keverd hozzá a vajat és az összetört fehér csokit.

A kihűlt tésztalapra kend rá a krém felét, majd tedd rá a második lapot, amit szintén locsolj meg tejjel.

Végül a maradék krémet is simítsd a tetejére, és szórj rá darált diót.

Remélem, ti is annyira szeretni fogjátok, mint én! Isteni finom!

Forrás: