Egyszerűen nem lehetne jobb, annyira finom ez a pikáns harapnivaló sajttal
Vendégek nagyon szeretni szokták.
A szalámi pikáns íze tökéletes ellensúlya a tészta lágy állagának, így ez a sütemény ideális választás lehet bármilyen alkalomra, legyen szó családi összejövetelről, baráti összejövetelről vagy egy különleges eseményről. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény egy olyan ízletes finomság, amely mindenkit elvarázsol. Ha nem szereted a pikáns dolgokat, csak használj másik alapanyagot!
Hozzávalók
- 380 g liszt
- 2 tojás
- 1 csomag szárított élesztő (7g)
- ½ teáskanál só
- 1 csipet cukor
- 75 g vaj
- 100 ml tej (a lisztfajtától függően több vagy kevesebb)
- Bors
- 1 hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 250 g pikáns szalámi
- 250 g sajt (pl. Gouda)
Elkészítés
- Először keverd össze a lisztet az élesztővel, majd adj hozzá 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, a sót, egy csipet cukrot, a puha zsiradékot, a langyos tejet és egy kevés borsot, és dolgozd össze tésztává. Gyúrd jól át a tésztát, és hagyjad meleg helyen kelni, lefedve, 30 percig.
- Ezután vágd apróra a hagymát, és párold üvegesre az olajon. A szalámit és a sajtot vágd apró kockákra (én mindkettőt a darálóban aprítom le). Keverd össze az egészet egy tojásfehérjével.
- Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül 42×35 cm méretűre. Oszlasd el rajta a tölteléket. Tekerd fel a tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve. Vágd kb. 3 cm széles szeletekre. Helyezd őket a vágott felükkel felfelé egy megfelelő méretű, kivajazott formába. Hagyd kelni lefedve további 15 percig. Süsd meg a forró sütőben az alsó harmadik sínjén 180°-200°-on 35-45 percig.
- Könnyen széthúzhatóak, mint a zsemle. Előre megsütheted, melegen lefagyasztva, és szükség esetén gyorsan felmelegítheted a sütőben.
Ajánló:
Ezt mindenki imádja: Nagyi fasírtja, egy régi családi recept
Fantasztikus 10 perces laposkenyerek, amik függőséget okoznak – gyors és nagyon finom
Ez annyira finom, hogy heti háromszor megsütöm: Görög sajtos kenyér