Ezt a göngyölt linzer receptet egyszer elkészíted, és minden ünnep sztárja lesz
Minden ünnepre ezt fogod készíteni.
Ezt a göngyölt linzer receptet egyszer kipróbálod, és minden ünnep sztárja lesz
A göngyölt linzer igazi klasszikus, és még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem szerette. Nem túl bonyolult elkészíteni, de mégis mutatós és isteni finom. Ez az a süti olyan, amit bármilyen alkalomra megsüthetsz, de egy hétköznapi délutánon is bármikor elkészítheted. Ha van egy szabad órád, próbáld ki – biztosan mosolyt csalsz vele mindenki arcára!
Ha unod a hagyományos linzer recepteket, akkor ezzel biztosan nem lősz mellé!
Ez is érdekelhet:
Csak eddig tartható a hús a fagyasztóban, figyelmeztet a szakértő!
Göngyölt linzer recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg disznózsír
- 0,5 csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 4 db tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
Krémhez:
- 6 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 4 db tojásfehérje
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- 0,5 citrom reszelt héja
- 2,5 ml mandulaaroma
Csokimázhoz:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg margarin
Ajánló:
Felejtsd el a zsemlét, ezt tedd a fasírtba, én már csak így készítem
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy nagy tálban morzsold össze a lisztet a zsírral, majd keverd hozzá a sütőport, a porcukrot és a sót. Add hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, és gyúrj belőle sima tésztát.
Oszd a tésztát négy egyenlő részre, majd mindegyikből nyújts kb. 15×20 cm-es téglalapokat.
Kend meg mindegyik téglalapot lekvárral, majd két oldalról tekerd fel őket úgy, hogy középen kb. 2 cm szabadon maradjon. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és igazgasd el.
A tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá, majd oszd két részre. Az egyik felébe keverd a darált diót és a mandulaaromát, a másikba a darált mákot és a reszelt citromhéjat.
Töltsd meg a linzereket: két tekercset diókrémmel, kettőt mákkrémmel.
Süsd a tekercseket előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg szép aranyszínűek lesznek.
Egy kis lábasban keverd össze a kakaóport, porcukrot, vizet és olajat. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a margarint, amíg sima és fényes mázat kapsz. A kihűlt tekercsek közepét locsold meg a csokimázzal, és hagyd megdermedni.
Forrás: Kovácsné Kati
Köszönjük, hogy elolvastad a receptet, reméljük, tetszett!
Ez is fontos lehet számodra: A születési éved utolsó két számjegye elárulja, ekkor gazdagodhatsz meg 2025-ben!
Ezzel lehet nem fogsz egyetérteni, de a külföldiek szerint ez a 10 legjobb magyar étel – itt a lista
Forrás: