Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Ezt a göngyölt linzer receptet egyszer elkészíted, és minden ünnep sztárja lesz

Minden ünnepre ezt fogod készíteni.

Ezt a göngyölt linzer receptet egyszer kipróbálod, és minden ünnep sztárja lesz

A göngyölt linzer igazi klasszikus, és még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem szerette. Nem túl bonyolult elkészíteni, de mégis mutatós és isteni finom. Ez az a süti olyan, amit bármilyen alkalomra megsüthetsz, de egy hétköznapi délutánon is bármikor elkészítheted. Ha van egy szabad órád, próbáld ki – biztosan mosolyt csalsz vele mindenki arcára!

Ha unod a hagyományos linzer recepteket, akkor ezzel biztosan nem lősz mellé!

Ez is érdekelhet:

Csak eddig tartható a hús a fagyasztóban, figyelmeztet a szakértő!

Göngyölt linzer recept

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg disznózsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 6 evőkanál lekvár vagy dzsem
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 2,5 ml mandulaaroma

Csokimázhoz:

  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin

Ajánló:

Felejtsd el a zsemlét, ezt tedd a fasírtba, én már csak így készítem

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy nagy tálban morzsold össze a lisztet a zsírral, majd keverd hozzá a sütőport, a porcukrot és a sót. Add hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, és gyúrj belőle sima tésztát.

Oszd a tésztát négy egyenlő részre, majd mindegyikből nyújts kb. 15×20 cm-es téglalapokat.

Kend meg mindegyik téglalapot lekvárral, majd két oldalról tekerd fel őket úgy, hogy középen kb. 2 cm szabadon maradjon. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és igazgasd el.

A tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá, majd oszd két részre. Az egyik felébe keverd a darált diót és a mandulaaromát, a másikba a darált mákot és a reszelt citromhéjat.

Töltsd meg a linzereket: két tekercset diókrémmel, kettőt mákkrémmel.

Süsd a tekercseket előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg szép aranyszínűek lesznek.

Egy kis lábasban keverd össze a kakaóport, porcukrot, vizet és olajat. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a margarint, amíg sima és fényes mázat kapsz. A kihűlt tekercsek közepét locsold meg a csokimázzal, és hagyd megdermedni.

Forrás: Kovácsné Kati

Köszönjük, hogy elolvastad a receptet, reméljük, tetszett!

Ez is fontos lehet számodra: A születési éved utolsó két számjegye elárulja, ekkor gazdagodhatsz meg 2025-ben!

Ezzel lehet nem fogsz egyetérteni, de a külföldiek szerint ez a 10 legjobb magyar étel – itt a lista

Forrás:

https://lender.hu/ezt-a-gongyolt-linzer-receptet-egyszer-kiprobalod-es-minden-unnep-sztarja-lesz/3