Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Isteni finom Mátrai Borzaska újragondolva, ezt az egész család imádja

Mi nagyon szeretjük.

A mátrai borzaska egy igazi magyar konyhai klasszikus, amely a Mátra vidékének gazdag gasztronómiai hagyományait tükrözi. Ez a különleges étel nemcsak ízében gazdag, de története és hagyománya is mélyen gyökerezik a magyar kultúrában. A ropogósra sült hús és a szaftos zöldségek harmonikus összhangja minden falatban érződik. Következzen most egy egyszerű, de autentikus recept, mellyel otthon is könnyedén elkészíthető ez a népszerű fogás. Ezért is hoztunk nektek egy nagyon hasonló receptet, amit nálunk az egész család nagyon imád.

HOZZÁVALÓK

  • 6 db burgonya
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 ek liszt
  • A sütéshez:
  • 2 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek. A csirkemellet alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.

Forrás: