Isteni finom Mátrai Borzaska újragondolva, ezt az egész család imádja
Mi nagyon szeretjük.
A mátrai borzaska egy igazi magyar konyhai klasszikus, amely a Mátra vidékének gazdag gasztronómiai hagyományait tükrözi. Ez a különleges étel nemcsak ízében gazdag, de története és hagyománya is mélyen gyökerezik a magyar kultúrában. A ropogósra sült hús és a szaftos zöldségek harmonikus összhangja minden falatban érződik. Következzen most egy egyszerű, de autentikus recept, mellyel otthon is könnyedén elkészíthető ez a népszerű fogás. Ezért is hoztunk nektek egy nagyon hasonló receptet, amit nálunk az egész család nagyon imád.
HOZZÁVALÓK
- 6 db burgonya
- 30 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 ek liszt
- A sütéshez:
- 2 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek. A csirkemellet alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.
Forrás: