Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Légiesen pihe puha diós süti, nem csak az ünepekre

Mi bármikor szívesen megennénk.

Hozzávalók:

  • 12  tojásfehérje
  • 12 evőkanál darált dió
  • 12 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 12 tojássárgája
  • 14 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 8 evőkanál tej
  • 30 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg csokoládéreszelék

A tetejére:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk.

Egy 25 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta az egyik adag habot és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mind a három lapot így készítjük el.

Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.

A vajat habosra kavarjuk, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy kanállal. Az alaposan kikevert krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadikba pedig a csokoládéreszeléket.

Összeállítjuk a süteményt: az első lapot a kókuszos krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a csokoládéreszelékes krémmel fedjük be.

A kétféle csokoládét lereszeljük, és a tetejére szórjuk. A süteményt pár órán át hűtőben pihentetjük.

Ez a legfinomabb desszert, amit ettem: rakott somlói galuska

HA OLCSÓ ÉS KIADÓS RECEPTEKET KERESEL CSATLAKOZZ A CSOPORTUNKHOZ IDE KATTINTVA!

Forrás: @fincsireceptek