Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Mennyei Bounty szeletem (én olvasztott csokit tettem rá)

A boltban nem veszel ilyen finomat az tuti.

Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:

25 dkg liszt

12,5 dkg margarin

8 dkg porcukor

1,5 dkg kakaó

1 cs sütőpor

1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)

1 dl tej

Kókuszos töltelék hozzávalói:

20 dkg kókuszreszelék

5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)

12,5 dkg porcukor

Pudingos krém hozzávalói:

2 cs vaníliás pudingpor

4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga

3 dl tej

20 dkg margarin

15 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor

Csokoládé ganache hozzávalói:

12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)

2 dkg vaj

1 dl habtejszín (v. Hulala)

Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott margarint, és kezdjük el összemorzsolni.

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejnek a felét. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és a maradék tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell bele)

A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre.

Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe, majd kenjük rá a kókuszos tölteléket.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk.

Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a habbal.

A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszos-habot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén keverjük simára.

Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.

Végül egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel.

Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, és egyenletesen kenjük rá a csokoládékrém megdermedjen. #fblifestyle