Mennyei puncs szelet: Körmeny Károlytól
Minden egyes recepjét imádom… próbáljátok ki…
A tésztához
75 dkg liszt
35 dkg ráma
25 dkg porcukor
1 csomag sütpöpor
2 db tojás
2 Ek, tejföl
2 Ek, lekvár a lap lekenéshez
TÖLTELÉK :
A vastagabb lap
15 dkg vaj, 6 dkgporcukor
6 Ek, baracklekvár
1ek, cukrozatlan kakaópor
1 db rumaroma
A lisztet, a porcukrot, a sütöport, összekeverjük
A rámát elmorzsoljuk benne hozzáadjuk a többi anyagot és 3 részre osztjuk, kettö kisebb kb 40-40 dkg és egy nagyobb részre majd 170 fokon kisütjük a lapokat 20*35 ös lisztezett tepsi hátulján
A vastagabbik lapot összetördeljük, a krémhez a vajat elkeverjük a cukorral a kakaóval lekvárral és a rumaromával és beleforgatjuk az összetört lapot, az egyik lapot lekenjük lekvárral és rátesszük a tölteléket,
MÁZ :
1cs puncs puding, 3 dl tej, 4 ek cukor ezt felfözzük, lehütjük, a vajat kikeverjük hozzáadjuk a pudingot, rumaromát, rákenjük a felsö LAPRA.
Forrás: