Nagymama féle POZSONYI KIFLI:
Mi nagyon szeretjük ezt a süteményt.
1 kg liszt 18 dkg ráma, 18 dkg zsír, 1 dkg só, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárgája, 3 dkg élesztö, 210 mill tej
A lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és a rámát, hozzáadjuk a sót, a hidegtejbe tesszük az élesztőt és a tojássárgáját, keverjük el jól hogy ne maradjon csomós az élesztöt nem kell keleszteni!, hozzáadjuk a liszthez és dolgozzuk össze, ha összeált még a gyúrótáblán kicsit dolgozzuk simára, majd kb 2 órát hütöbe pihentessük,
Majd elvágjuk 2 részre és egyiket kinyújtjuk kb 3 milire, nagyobb szaggatóval nyomjuk ki kb 5 dkg os legyenek, mindeggyiket nyújtjuk vékony ovális formára és töltjük dióval vagy mákkal, (tölteléket nem írtam mindenki azzal tölti amit szeret, de vigyázni kell mert ha sok a töltelék hamar kireped, nálam is pár darab amibe több volt a töltelék kicsi kirepedt) ha megtöltöttük ráhajtjuk eggyik felét úgy hogy a széleket összetudjuk nyomkodni a tölteléket letudjuk zárni, majd tenyérrel kicsit sodorjuk meg hogy a végek is jól zárjanak, papírral bélelt tepsi rakjuk, lekenjük tojassárgájával mindenhol és kb 30 percet hidegen száritjuk , ha nem ragad átkenjük tojásfehérjével és ismét 30 percet hidegen száritjuk a keleszteni nem kell sütés elött sem, sütés 180 fok kb 25 perc (Alsó – felsö sütésnél)

Forrás: