Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Nem is gondolnád, hogy ezzel a trükkel milyen egyszerű ropogósra sütni a csirkecombot

Így lesz igazán mennyei és ropogós a csirkecomb.

A ropogós sült csirkecomb hagymás tört burgonyával egyszerre idézi a házias konyha hangulatát és kínál kifinomult, telt ízeket. A csirkecombok mézes-fűszeres pácot kapnak, amelynek köszönhetően sütés közben kívül ínycsiklandóan ropogós kéreg alakul ki, miközben a hús belseje szaftos és omlós marad.

Senki nem hiszi el, milyen egyszerű így ropogósra sütni a csirkecombot

Mindig is vonzottak azok az ételek, amelyek egyszerre idézik a házias ízeket és mégis különlegesek a maguk egyszerűségében. A sült csirkecomb hagymás tört burgonyával pontosan ilyen fogás: régi kedvenc, amelyet bármikor jólesik elkészíteni, akár egy hétköznapi vacsorához, akár vendégváró ebédként. A fűszeres-mézes pácnak köszönhetően a csirkecomb kívül ropogós, belül szaftos marad, a hagymás tört burgonya pedig tökéletes kísérője ennek a klasszikusnak.

Hozzávalók

Sült csirkecomb

  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál szárított lestyán
  • 1 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors

Hagymás tört burgonya

  • 800 g burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem (opcionális)

Elkészítés

A csirkecombok előkészítéséhez keverd össze egy tálban az olajat, a füstölt fűszerpaprikát, a mézet, a lestyánt, a metélőhagymát, a sót és a borsot, így egy illatos, sűrű pácot kapsz. Ezzel a keverékkel alaposan vond be a csirkecombokat, majd lefedve pihentesd őket a hűtőben körülbelül két órán át, hogy az ízek mélyen átjárják a húst. A sütőt ezután melegítsd elő 160 fokra, a bepácolt combokat tedd tepsibe, fedd le alufóliával, és süsd nagyjából háromnegyed óráig. Ha letelt az idő, vedd le a fóliát, emeld a hőfokot 200 fokra, és folytasd a sütést addig, amíg a csirkecombok aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Érdemes időnként meglocsolni a saját szaftjukkal, hogy még szaftosabbak maradjanak.

A körethez tisztítsd meg a burgonyákat, vágd őket hasonló méretű darabokra, majd enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül húsz perc alatt. Amíg a burgonya fő, aprítsd finomra a vöröshagymát és pirítsd aranyszínűre vajon, hogy kellemesen édeskés ízt kapjon. A megfőtt burgonyát törd össze, majd dolgozd bele a pirított hagymát, a vajat és a tejet. Ízesítsd a keveréket sóval és fehér borssal, végül forgasd össze, amíg krémes, de enyhén darabos állagot nem kapsz. Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel is megszórhatod tálalás előtt.

Ez is érdekelhet:

Ne edd meg! Ha ilyet látsz a kenyereden, inkább dobd ki a kukába!

Ez az ital kipucolja a beleket, leolvasztja a hasi zsírt, és még finom is

Forrás: