Régen sokat készítettünk ilyen süteményt: Mici szelet recept
Mennyei finomság ez a sütemény… süsd meg te is.
Régen nagyon szerettem ezt a süteményt: Mici szelet recept
Egy igazán egyszerű és finom desszertet hoztam nektek: ez a Mici szelet. Ez az édesség tuti, hogy minden édesszájú kedvence lesz. Gyorsan elkészíthető, és akár ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. Nézzük, hogyan készül!
Karalábés tészta recept: ez sokkal finomabb, mint a káposztás verzió
Mici tészta receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 3 dkg kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Pici rumaroma
A csokoládémázhoz:
- 3 púpos evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál olaj
- 3-4 kocka étcsokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítés
A cukrot, tojást és vajat alaposan összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport külön összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukros-tojásos-vajas masszához. Végül a tejet is hozzákeverjük, amíg egyenletes tésztát kapunk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük. (Fogpiszkálóval ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.) Hagyjuk kihűlni.
A pudingport 4 dl tejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés rumaromát habosra keverjük. A kihűlt pudingot a vajas krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd hűtőbe tesszük.
A kakaóport összekeverjük az olajjal, hogy sűrű masszát kapjunk. Alacsony hőfokon hozzáadjuk az étcsokoládét és a vajat, folyamatos kevergetés mellett. (Fontos, hogy ne forraljuk fel.) Ha a csoki és a vaj teljesen elolvadt, a mázat a krém tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es
Forrás: