Túróval töltött zsemle, egy igazi retro finomság
A receptet a receptet lejjebb tekerve megtalálod
Ez a recept nem csak finom és tápláló, de egyúttal egy remek módja annak is, hogy felhasználjuk a maradék zsemléket. Az elkészítése mindössze 45 percet vesz igénybe, így akár egy hétvégi reggelire vagy egy gyors, de laktató uzsonnára is tökéletes választás lehet.
Hozzávalók
- 4 darab zsemle
- 25 dekagramm túró
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1/2 liter tej
- 6 evőkanál finomított cukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- Mazsola ízlés szerint
Recept lépései
- Első lépésben a tejet keverjük össze 3 evőkanál finomított cukorral és a vaníliás cukorral, majd forraljuk fel. Hagyjuk hűlni, amíg langyosra nem ér.
- Ezután a túrót alaposan keverjük össze a tojással, tejföllel, és a maradék 3 evőkanál finomított cukorral. Ízlés szerint adjunk hozzá mazsolát.
- A zsemlék tetejét vágjuk le, belső részüket távolítsuk el, majd áztassuk meg a langyos cukros tejben. A kicsavart zsemle belsejét keverjük a túrós masszához.
- A zsemlék külső részét is mártjuk meg a cukros tejben, töltjük meg a túrós keverékkel, és helyezzük őket egy enyhén kizsírozott tepsibe. A korábban levágott zsemletetőket szintén áztassuk a tejben, majd helyezzük a töltött zsemlék tetejére. Előmelegített sütőben, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt süssük készre. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Felejtsd el a sült krumplit, ez sokkal finomabb! – „Aranykrumpli” recept
30 perces sós sütik: Nem kell mindig megszakadni, sokszor a legegyszerűbb finomságok a legjobbak!
Isteni finom diós sütik, kipróbált receptekkel! Ha innen sütsz nem érhet csalódás!