Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Túróval töltött zsemle, egy igazi retro finomság

A receptet a receptet lejjebb tekerve megtalálod

Ez a recept nem csak finom és tápláló, de egyúttal egy remek módja annak is, hogy felhasználjuk a maradék zsemléket. Az elkészítése mindössze 45 percet vesz igénybe, így akár egy hétvégi reggelire vagy egy gyors, de laktató uzsonnára is tökéletes választás lehet.

Hozzávalók

  • 4 darab zsemle
  • 25 dekagramm túró
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1/2 liter tej
  • 6 evőkanál finomított cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • Mazsola ízlés szerint

Recept lépései

  1. Első lépésben a tejet keverjük össze 3 evőkanál finomított cukorral és a vaníliás cukorral, majd forraljuk fel. Hagyjuk hűlni, amíg langyosra nem ér.
  2. Ezután a túrót alaposan keverjük össze a tojással, tejföllel, és a maradék 3 evőkanál finomított cukorral. Ízlés szerint adjunk hozzá mazsolát.
  3. A zsemlék tetejét vágjuk le, belső részüket távolítsuk el, majd áztassuk meg a langyos cukros tejben. A kicsavart zsemle belsejét keverjük a túrós masszához.
  4. A zsemlék külső részét is mártjuk meg a cukros tejben, töltjük meg a túrós keverékkel, és helyezzük őket egy enyhén kizsírozott tepsibe. A korábban levágott zsemletetőket szintén áztassuk a tejben, majd helyezzük a töltött zsemlék tetejére. Előmelegített sütőben, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt süssük készre. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Felejtsd el a sült krumplit, ez sokkal finomabb! – „Aranykrumpli” recept

30 perces sós sütik: Nem kell mindig megszakadni, sokszor a legegyszerűbb finomságok a legjobbak!

Isteni finom diós sütik, kipróbált receptekkel! Ha innen sütsz nem érhet csalódás!