Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Tejszínes eper fagyi készült – sokkal olcsóbb és finomabb, mint a vett

Sokkal jobb ez mint a boltban vett…

Tejszínes eper fagyit készítettem – sokkal olcsóbb és finomabb, mint a bolti

Ez a házi epres fagylalt tökéletes hűsítő desszert a nyári napokra. Könnyen elkészíthető, és az eredmény krémes, frissítő édesség, amely garantáltan mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg porcukor (5 dkg az eperhez, 5 dkg a tejes keverékhez)
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • Fél citrom leve

Elkészítés

A 30 dkg epret darabokra vágjuk, és 5 dkg porcukorral elkeverjük, hogy levet engedjen. 5 dl tejet és 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral addig keverjük, míg a porcukor teljesen feloldódik. Az előkészített epret pürésítjük, majd fél citrom levét beleöntjük.

Az eperpürét hozzáadjuk a tejes-tejszínes keverékhez, és jól összekeverjük. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és kb. 30 percig kevertetjük. Ha szeretnénk, az eperdarabokból félretehetünk néhányat, és a fagylaltkészítés végén hozzáadhatjuk a keverékhez, hogy darabos legyen a fagylalt. A kész fagylaltot tálakba adagoljuk, és azonnal tálaljuk, vagy fagyasztóba tesszük későbbi fogyasztásra.

Élvezd ezt a friss és krémes epres fagylaltot, ami tökéletes hűsítő desszert a forró nyári napokon!

További érdekességek:

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept