Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Egyszerűen nem lehetne jobb, annyira finom ez a pikáns harapnivaló sajttal

Vendégek nagyon szeretni szokták.

A szalámi pikáns íze tökéletes ellensúlya a tészta lágy állagának, így ez a sütemény ideális választás lehet bármilyen alkalomra, legyen szó családi összejövetelről, baráti összejövetelről vagy egy különleges eseményről. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény egy olyan ízletes finomság, amely mindenkit elvarázsol. Ha nem szereted a pikáns dolgokat, csak használj másik alapanyagot!

Hozzávalók

  • 380 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • ½ teáskanál só
  • 1 csipet cukor
  • 75 g vaj
  • 100 ml tej (a lisztfajtától függően több vagy kevesebb)
  • Bors
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 250 g pikáns szalámi
  • 250 g  sajt (pl. Gouda)

Elkészítés

  1. Először keverd össze a lisztet az élesztővel, majd adj hozzá 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, a sót, egy csipet cukrot, a puha zsiradékot, a langyos tejet és egy kevés borsot, és dolgozd össze tésztává. Gyúrd jól át a tésztát, és hagyjad meleg helyen kelni, lefedve, 30 percig.
  2. Ezután vágd apróra a hagymát, és párold üvegesre az olajon. A szalámit és a sajtot vágd apró kockákra (én mindkettőt a darálóban aprítom le). Keverd össze az egészet egy tojásfehérjével.
  3. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül 42×35 cm méretűre. Oszlasd el rajta a tölteléket. Tekerd fel a tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve. Vágd kb. 3 cm széles szeletekre. Helyezd őket a vágott felükkel felfelé egy megfelelő méretű, kivajazott formába. Hagyd kelni lefedve további 15 percig. Süsd meg a forró sütőben az alsó harmadik sínjén 180°-200°-on 35-45 percig.
  4. Könnyen széthúzhatóak, mint a zsemle. Előre megsütheted, melegen lefagyasztva, és szükség esetén gyorsan felmelegítheted a sütőben.

Ajánló:

Ezt mindenki imádja: Nagyi fasírtja, egy régi családi recept

Fantasztikus 10 perces laposkenyerek, amik függőséget okoznak – gyors és nagyon finom

Ez annyira finom, hogy heti háromszor megsütöm: Görög sajtos kenyér