Soha többé nem sütsz olajjal: ezzel a módszerrel lesz mennyei a bundás kenyér
Mi már csak így sütjük a bundás kenyeret.
Soha többé nem használsz olajat: ezzel a módszerrel lesz isteni a bundás kenyér
A bundás kenyér gyerekkorom kedvence, de őszintén… az olajban tocsogós változat mindig egy kicsit elvette tőle a kedvem. A zsírszag, a fröcsögés, meg az a nehéz érzés a gyomorban – szerintem sokan ismeritek.
De most rátaláltam egy zseniális megoldásra, amit muszáj megosztanom veletek!
A trükk? Elhagyom az olajat, és sütőben készítem!
Ez a verzió nemcsak egészségesebb, de sokkal egyszerűbb is. Nincs fröcsögés, nincs órákig szellőztetett konyha, csak egy csomó finom, ropogós bundás kenyér, amit mindenki imád nálunk.
Hozzávalók – tényleg csak a legegyszerűbbek:
- 4 tojás
- néhány szelet kenyér (ami épp van otthon)
- egy kevés tej
- só
- és csak egy leheletnyi olaj a sütőpapírhoz
Így készítem:
- A tojásokat egy kevés tejjel és sóval felverem – ettől lesz szép lágy a keverék.
- A kenyérszeleteket megmártom benne, aztán mehetnek egy sütőpapíros tepsire.
- A sütőpapírt nagyon vékonyan megkenem olajjal, csak annyira, hogy ne ragadjon le semmi.
- 180-200 fokos előmelegített sütőben sütöm, amíg aranybarnára pirulnak.
Közben érdemes figyelni, hogy ne süljenek túl – de az illat úgyis szólni fog, mikor van kész!
És mi a végeredmény?
Egy ropogós, mégis könnyed bundás kenyér, amit nem fekszik meg a gyomrod, és amit mindenki kér majd újra. Ráadásul nincs olajszag, és nem kell serpenyőt súrolni utána – win-win!
Miért szerettem bele?
Ez a sütőben sült verzió teljesen új szintre emelte nálam a klasszikus bundás kenyeret. Tökéletes reggelire, de még vacsorára is bevethető. Próbáld ki, és szerintem te is így fogod készíteni ezentúl!
Ezt olvastad már? A kertész figyelmeztet: ezt a 6 gyümölcsfát most kell megmetszened június végén
Ez történik a testeddel, ha megeszed a dinnyemagot
Forrás: