Mákos gubás tiramisu recept, hát ez mennyeien finom
Mi nagyon szeretjük… próbáljátok ki.
Mákos gubás tiramisu recept, hát ez nagyon finom
Ha egy különleges és ízletes desszertet szeretnél készíteni, próbáld ki ezt a mákos guba receptet! A recept egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom. Molnárné Papp Nikolett konyhájából származik, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését. A puha kifliket mákkal és egy krémes, mascarponés réteggel kombinálva egy különleges édességet készíthetünk, amely tökéletes bármilyen alkalomra.
Hozzávalók:
- 8 db kifli
- 1 l tej
- 3 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- 15 dkg darált mák
Krém:
- 4 tojás
- 200 g porcukor
- 500 g mascarpone
Elkészítés:
Vágd a kifliket karikákra, és szórd meg a darált mákkal. Tedd félre.
Egy nagy lábasban melegítsd fel a tejet, majd add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg fel nem forr.
Amikor a tej keverék „rottyan”, öntsd rá a mákkal megszórt kiflikre, hogy jól átitassák.
Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd össze a porcukorral és a mascarponéval, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot.
Egy nagy tál aljára rakj egy réteg mákos kiflit, majd egy réteg krémet. Ismételd meg a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére szórj darált mákot vagy kakaóport.
Tedd a desszertet hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálald.
Ha szeretnél olcsón vásárolni a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Jó étvágyat kívánunk!
Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette
A legfinomabb retro vajkrém, ami tökéletes a tortákhoz vagy süteményekhez
Forrás: