Sajttekercs és Stefánia szelet egyszerűen, nem is sejtettem, hogy ez ilyen finom lesz!
Mi nagyon szeretjük, imádjuk minden ünnepre.
Sajttekercs és Stefánia szelet egyszerűen, nem is gondoltam, hogy ez ilyen finom lesz!
A sajttekercs elképesztően finom és egyszerűen elkészíthető! Ha egyszer megkóstolod, biztosan a kedvenceid közé kerül. Tökéletes előétel vagy vendégváró falat, amivel bárkit lenyűgözhetsz.
Ez is érdekelhet: Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem
Hozzávalók:
- 12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
- 10 dkg vaj
- 8 szelet gépsonka
- 5 főtt tojás
- 1 teáskanál mustár
- 1 csokor aprított petrezselyem
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy gáztepsibe helyezz sütőpapírt, és kend meg kevés olajjal. Fektesd rá a sajtszeleteket úgy, hogy fedjék egymást, majd szórd meg a reszelt sajttal. Süsd 3-4 percig, amíg a sajt összeolvad, majd hagyd kihűlni.
A főtt tojásokat válaszd szét. A sárgáját tedd egy tálba, és keverd össze a puha vajjal, mustárral, sóval. Törd össze, hogy sima állagot kapj. A tojásfehérjéket aprítsd fel, majd keverd össze a tömlős sajttal, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel.
A sajtlapot sütőpapírral együtt óvatosan húzd le a tepsiről. A tojásfehérjés krémet kend a sajtlap 3/4 részére. A krémre helyezd a sonkaszeleteket, majd erre kend rá a tojássárgás-mustáros krémet. A sütőpapír segítségével tekerd fel szorosan, és csomagold be a sütőpapírba. Hűvös helyen pihentesd néhány óráig.
A tekercset vékony szeletekre vágva kínáld.
Stefánia szelet – Hagyományos recept egyszerűen
Ha egy igazán klasszikus magyar fogást keresel, a Stefánia szelet tökéletes választás. Szaftos hús, omlós kenyérrel és főtt tojással – ez az étel garantált siker!
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéscomb
- 5 szelet kenyér (szikkadt is lehet)
- 3 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 egész tojás
- Só, bors, delikát ízlés szerint
- 6 db főtt tojás
Elkészítés:
A kenyeret áztasd be vízbe, majd alaposan csavard ki belőle a vizet. A darált húshoz add hozzá a kenyeret, pirospaprikát, fokhagymát, tojásokat, sót, borsot, delikátot, és jól dolgozd össze.
Olajozz ki egy őzgerincformát. A húsos massza felét nyomkodd bele egyenletesen. A főtt tojásokat vágd le kicsit a végeinél, és helyezd a hús tetejére hosszában. A maradék húsmasszát simítsd a tojásokra, ügyelve, hogy jól kitöltse a formát.
Helyezd az őzgerincformát sütőpapíros tepsibe. Süsd 200 fokon 1-1,5 óráig. A sütés végén fordítsd ki a formából a húsrudat, és tedd vissza a sütőpapírra. Süsd további 30 percig, hogy a külseje szép aranybarna legyen.
Hűtsd ki teljesen, majd szeletelve kínáld.
Forrás: