Aszalt szilvával és barackkal töltött baconos csirkemell: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ezt neked is el kell készíteni karácsonyra.
Aszalt szilvával és barackkal töltött baconos csirkemell: tökéletes ünnepi fogás
Ha valami különlegeset szeretnénk készíteni, ami egyszerű, akkor ez a recept tökéletes választás. Az aszalt szilva és barack tökéletes harmóniát alkot a sós baconnel, miközben a csirkemell omlós és szaftos marad. Nekünk ünnepekkor kihagyhatatlan.
Ajánló: Ünnepi kocsonya: így lesz a teteje tükörsima és zsírtalan!
Hozzávalók (4 adag):
- 4 db csirkemell filé
- 8 szelet bacon
- 8 db aszalt szilva
- 8 db aszalt sárgabarack
- Só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű (opcionális)
- Fogpiszkáló vagy hústű
Elkészítés:
A csirkemellfiléket óvatosan vágjuk be hosszában úgy, hogy zsebet képezzünk bennük, de ne vágjuk át teljesen. Sózzuk, borsozzuk a belsejüket és külsejüket is ízlés szerint. A csirkemellek belsejébe tegyünk 2-2 darab aszalt szilvát és 2-2 darab aszalt sárgabarackot. Tekerjük körbe a megtöltött csirkemelleket baconszeletekkel úgy, hogy azokat szépen rásimítjuk a húsra, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük a szeleteket, hogy sütés közben ne csússzanak le.
Melegítsünk fel egy serpenyőt kevés olívaolajjal, és süssük a baconbe tekert csirkemelleket közepes lángon minden oldalukon körülbelül 2-3 percig, amíg a bacon szép aranybarna nem lesz.
Helyezzük a csirkemelleket egy tepsibe, szórjuk meg kevés kakukkfűvel, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük további 20-25 percig, hogy a hús biztosan átsüljön, de szaftos maradjon.
A baconos csirkemellet szeletelve vagy egészben kínáljuk, friss salátával, krumplipürével vagy párolt rizzsel.
Ajánló: Szatmári szilvalekváros papucs: igazi retro finomság karácsonyra
Forrás: