Ez a kekszes őzgerinc az összes bulin elsőként fogy el
Enélkül nem is igazán jó a buli.
Ez a kekszes őzgerinc minden bulin elsőként fogy el
Nálunk ez a kekszes őzgerinc igazi családi kedvenc, mindig nagy sikere van! Gyerekkoromban anyukám is gyakran készítette, mert gyors, egyszerű, és elképesztően finom. A legjobb benne, hogy nem kell sütni, csak összekevered a hozzávalókat, formába simítod, és a hűtő elvégzi a munkát!
Ajánló:
A magyar gulyás, amitől a világ összes séfje irigy lesz
Ha egy retró, mégis ellenállhatatlan desszertre vágysz, ezt mindenképp próbáld ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 2 dl víz
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 25 dkg Rama margarin
- 0,3-0,5 dl rum (elhagyható, de isteni ízt ad!)
Elkészítés:
A keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra törjük, hogy a süti textúrája izgalmas legyen. A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a margarint. Folyamatos kevergetés mellett 5-6 percig főzzük, amíg egynemű masszát kapunk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot (ha használunk), majd hozzáadjuk a kétféle kekszet, és alaposan összekeverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd a masszát belesimítjuk. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy szépen megdermedjen.
Egy vágódeszkára borítjuk, eltávolítjuk a folpackot, majd kisujjnyi vastagon felszeleteljük.
Forrás: