Óvatosan Ezekkel a gyümölcsös túrós szeletekkel, mert függőséget okoznak
Mi nagyon szeretjük…. nagyon finom valóban.
Ez a
mandarinos túrótorta recept tökéletes választás minden alkalomra, legyen szó ünnepi alkalmakról, családi összejövetelekről vagy csak egy hétköznapi desszertről, amivel szeretnéd meglepni a szeretteidet. A frissítő
citrom és édes mandarin tökéletes harmóniát alkot a lágy túróval és a könnyű piskótával, így garantáltan mindenki kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 150 gramm cukor
- 50 g étkezési keményítő
- 100 gramm liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál víz, forró
- 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 500 gramm túró
- 150 gramm cukor
- 2 doboz mandarinszelet
- 175 gramm leszűrt lé
- 1 db citrom reszelt héja és 2 evőkanál leve
- 6 lap fehér zselatin
- 200 milliliter tejszín, hűtött
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 milliliter lé (a mandarinból)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200°C/180°C-ra.
A tojásokat és a forró vizet 1 percig habosra verjük. A cukrot a vaníliás cukorral együtt átszitáljuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához. A lisztet, a sütőport és az étkezési keményítőt egy keverőtálban összekeverjük, majd alaposan elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tortaformába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Egy sütőlemezre helyezzük a sütőbe, és 10 percig sütjük.
Hagyjuk a piskótát kihűlni. A sütőlemezen sült piskótát egyszer függőlegesen elvágjuk. A tortaformában sült piskótát vízszintesen elvágjuk.
A töltelékhez a mandarinszeleteket egy szűrőben lecsepegtetjük, a levet félretesszük és 100 ml-t kimérünk. A zselatint a csomagoláson található utasítások szerint beáztatjuk. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet egy keverőtálban összekeverjük.
Körülbelül 4 evőkanál mandarinlevet közepes hőfokon felforralunk, hozzáadjuk a feloldott zselatint (a felesleges folyadékot leöntjük) és jól összekeverjük. Először körülbelül 4 evőkanál túrómasszát keverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék túrómasszával összekeverjük.
Egy keverőtálban az elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túrómassza kezd megdermedni, hozzáadjuk a tejszínhabot és a mandarinszeleteket. Tálaláskor a tölteléket az egyik piskótalapra kenjük, és a másik lapot ráhelyezzük. Szolgáljuk fel előtt körülbelül 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Ajánló:
Csodálatos bögrés süti, ami 3 perc után mehet is a sütőbe
Ha unod a hagyományos palacsintát, akkor készítsd el ezt! Garantált a siker