Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Óvatosan Ezekkel a gyümölcsös túrós szeletekkel, mert függőséget okoznak

Mi nagyon szeretjük…. nagyon finom valóban.

Ez a 
 mandarinos
 túrótorta recept tökéletes választás minden alkalomra, legyen szó ünnepi alkalmakról, családi összejövetelekről vagy csak egy hétköznapi desszertről, amivel szeretnéd meglepni a szeretteidet. A frissítő 
 citrom
 és édes mandarin tökéletes harmóniát alkot a lágy túróval és a könnyű piskótával, így garantáltan mindenki kedvence lesz.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 150 gramm cukor
  • 50 g étkezési keményítő
  • 100 gramm liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál víz, forró
  • 1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 500 gramm túró
  • 150 gramm cukor
  • 2 doboz mandarinszelet
  • 175 gramm leszűrt lé
  • 1 db citrom reszelt héja és 2 evőkanál leve
  • 6 lap fehér zselatin
  • 200 milliliter tejszín, hűtött
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 milliliter lé (a mandarinból)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200°C/180°C-ra.

A tojásokat és a forró vizet 1 percig habosra verjük. A cukrot a  vaníliás cukorral együtt átszitáljuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához. A lisztet, a sütőport és az étkezési keményítőt egy keverőtálban összekeverjük, majd alaposan elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tortaformába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Egy sütőlemezre helyezzük a sütőbe, és 10 percig sütjük.

Hagyjuk a piskótát kihűlni. A sütőlemezen sült piskótát egyszer függőlegesen elvágjuk. A tortaformában sült piskótát vízszintesen elvágjuk.

A töltelékhez a mandarinszeleteket egy szűrőben lecsepegtetjük, a levet félretesszük és 100 ml-t kimérünk. A zselatint a csomagoláson található utasítások szerint beáztatjuk. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet egy keverőtálban összekeverjük.

Körülbelül 4 evőkanál mandarinlevet közepes hőfokon felforralunk, hozzáadjuk a feloldott zselatint (a felesleges folyadékot leöntjük) és jól összekeverjük. Először körülbelül 4 evőkanál túrómasszát keverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék túrómasszával összekeverjük.

Egy keverőtálban az elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túrómassza kezd megdermedni, hozzáadjuk a tejszínhabot és a mandarinszeleteket. Tálaláskor a tölteléket az egyik piskótalapra kenjük, és a másik lapot ráhelyezzük. Szolgáljuk fel előtt körülbelül 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Ajánló:

Csodálatos bögrés süti, ami 3 perc után mehet is a sütőbe

Ha unod a hagyományos palacsintát, akkor készítsd el ezt! Garantált a siker