Soha nem többet nem sütsz mást hétvégére! Almás sütemény vaníliás pudinggal
Van valami igazán különleges a hétvégi sütögetésben – az otthont betöltő édes illatokban, a sütő melegében és az első falatban, ami minden várakozást megér.
Soha nem fogsz mást sütni hétvégére! Almás sütemény vaníliás pudinggal
Ha te is szereted az egyszerű, mégis ellenállhatatlan desszerteket, akkor ezt az almás süteményt vaníliás pudinggal imádni fogod! Ez a recept nemcsak finom, hanem garantáltan a család kedvencévé válik – olyan, amit újra és újra elkészítesz majd. Készülj fel, hogy a hétvégék új sztárja megérkezett!
Ezeket az összetevőket szerezd be hozzá:
- 155 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g vaj
- kevés só
- 250 g liszt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojás
- 155 ml tej
- 3 nagy alma
- 1 csomag sütőpor
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180-190 °C-ra, és kenj ki egy tepsit egy kevés vajjal, hogy minden készen álljon az isteni süteményhez.
1. Első lépésként keverd habosra a vajat a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és egy csipet sóval. Ezután add hozzá egyenként a tojásokat, ügyelve, hogy minden jól elkeveredjen. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a sütőport és a vaníliás pudingport, majd alaposan dolgozd össze, végül pedig fokozatosan öntsd hozzá a tejet, hogy selymes tésztát kapj.
2. Mosd meg alaposan az almákat, hámozd meg, magozd ki, és szeleteld fel ízlés szerint. A tésztát finoman keverd össze az almadarabokkal, hogy minden falatban ott legyen a gyümölcsös finomság.
3. Öntsd a masszát egy téglalap alakú sütőformába, simítsd el a tetejét, és süsd 40-50 percig a sütő középső polcán. Amikor elkészül, már csak hűlni hagyod, és élvezheted is ezt az egyszerű, de fantasztikusan finom desszertet!
Ezeket olvastad már?
A sütemény, amit minden nagymama ismert: így készül az igazi Rákóczi túrós
Óraátállítás: Kiderült, hogy a téli vagy a tavaszi óraátállítást akarják megtartani
Forrás: