Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Titkos recept a nagyitól – Így készül a világ legmennyeibb túrós sütije

Egyik kedvenc túrós sütink.

Titkos recept a nagyitól – Így készül a világ legfinomabb túrós sütije

Gyerekkoromban mindig úgy éreztem, hogy a nagymamám konyhája egy varázslatos hely. Ott álltam a konyhapult mellett, figyelve, ahogy a nagyi szinte varázsütésre keveri, formázza, és a sütőbe helyezi a finomságokat. Az egyik kedvencem mindig is ez a pillekönnyű túrós sütemény volt, amit ő csak Túrós Papi néven emlegetett.

Ezt olvastad már?

Ez a legjobb házi szer eldugult lefolyóra, én már csak ezt használom

7 zseniális csirkecomb recept, amiből mindenki kétszer szed az asztalnál!

Ez a recept nem csak egy egyszerű sütemény, hanem egy darabka múlt, egy kis szeretet és egy nagy adag nosztalgia. Ráadásul elkészíteni is egyszerű, így ha valami igazán otthonos, lélekmelengető édességre vágysz, próbáld ki ezt a receptet.

Hozzávalók:

  • 75 dkg félzsíros, natúr túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt (ha szükséges, lehet kicsit több)
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje (kemény habbá verve)
  • 4 dl tejföl (20%-os)
  • 20 g vaníliás cukor
  • Egy csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • Ízlés szerint mazsola

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverd össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a liszttel és a tojássárgájákkal. Reszeld bele a citrom héját, hogy még frissebb, üdébb legyen az íze.

Ha szereted a mazsolát, most add hozzá, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel lesz a süteményed könnyed és légies. Ha úgy látod, hogy a massza túl híg, ne aggódj! Egyszerűen tegyél még bele egy-két evőkanál lisztet.

Vajazz ki egy 20×33 cm-es tepsit, majd szórd meg egy kevés morzsával vagy liszttel, hogy ne ragadjon le a sütemény. Öntsd a masszát az előkészített tepsibe, és süsd előmelegített sütőben, 165-170°C-on (villanysütőben, nem légkeveréses módban), kb. 45-50 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ha elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald. Magában is tökéletes, de egy kanál tejföllel vagy egy kis gyümölcslekvárral még ellenállhatatlanabb lesz!

Ajánló: A kertészem ERRE a házi permetre esküszik! Nekem már bevált, csodát tett a növényeimmel

Érdekes lehet még: Rég elfeledett 35 éves nokedli recept, ilyet finomat még biztosan nem ettél