Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Szilvás tejfölös sütemény recept, mennyei finom és olcsó is

Próbáljátok ki nagyon finom.

Nagyon jó kis sütemény receptet hoztunk nektek, nagyon egyszerű elkészíteni, és nálunk szinte azonnal el is fogyott. Van, amikor az ember valami egyszerű, de mégis különleges édességre vágyik, velem is ez szokott lenni általában. Ez a szilvás tejfölös sütemény pont ilyen: olcsó, gyorsan elkészíthető, mégis olyan finom, hogy alig lehet abbahagyni. A puha tészta, a szaftos szilva és a lágy tejfölös réteg együtt valami mennyei harmóniát alkot. Nálunk mindig pillanatok alatt elfogy, mert mindenki újra meg újra kér belőle.

Hozzávalók:

Tészta: 

  • 40 dkg finomliszt, 
  • 20 dkg margarin, 
  • 15 dkg porcukor, 
  • 1 tojás, 
  • 12 g sütőpor.

Krém: 

  • 80 g vaníliáspudingpor, 
  • 6 ek. cukor, 
  • 6 dl tej, 
  • 4 dl tejföl, 
  • 4 tojásfehérje, 
  • kb 40 dkg szilva.

Így készítheted el:

Elsőként a tésztát állítottam össze, szépen összegyúrtam a hozzávalókat, hogy egy szép, egynemű masszát kapjak. Amikor elkészült, levágtam belőle egyharmad részt, amit a mélyhűtőbe tettem félre, mert arra majd csak a végén lesz szükség. A maradék tésztát viszont nem kell fagyasztani, elég, ha a hűtőben pihen egy kicsit. Így lesz igazán könnyű vele dolgozni, és a végeredmény is sokkal szebb, omlósabb lesz.

Elkészítettem a krémet. Tojásfehérjét habbá vertem.

Felfőztem a cukorral a pudingot majd még forrón hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. Kicsit lehűtöttem és hozzákevertem a tejfölt.

Majd hozzáadtam az apróra vágott szilvát. Kivettem a hűtőből a tésztát.
33×20 cmes tepsit kivajaztam, liszttel megszórtam. Kinyújtottam a tésztát, belehelyeztem a villával megszurkáltam, ráöntöttem a krémet, elsimítottam majd a mélyhűtőből kivettem a félretett tésztát ráreszeltem a krémre.

180 fokon kb. 35 – 40 percig sütöttem. Ha lehűlt hűtőbe tettem, lehet egy éjszakára is. Szebben lehet szeletelni.

Ezeket olvastad már?

Mióta ismerem ezt a panírozási módszert a lisztet megfogtam, és kidobtam a kukába!

Így locsold a füvet és háromszor gyorsabban zöldül vissza a nyári hőség után: a kiégett pázsit új életre kel

Ez az ital toronymagasan veri a kávét, jobban felfrissít, szabályozza a koleszterinszintet, és még ráadásul fogyaszt is

Forrás:

https://erdekesmagazin.hu/szilvas-tejfolos-sutemeny-recept-isteni-finom-es-olcso-is/2