Tészta nélkül csinálom, mégis mennyeien puha ez a túrós lepény
Mi nagyon szeretjük… mennyeien finom.
Tészta nélkül készül, mégis mennyeien puha ez a túrós lepény
Ezt a sütit egyszerűen imádom! Sok évvel ezelőtt találtam rá egy újságban, és azóta is az egyik kedvenc túrós receptem. Az a legjobb benne, hogy nincs szükség tésztára, mégis egy puha, krémes, könnyed süteményt kapsz, amit mindenki imádni fog.
A recept gyors, egyszerű és hibátlan – tökéletes választás, ha valami édeset ennél, de nincs kedved órákig a konyhában állni. Ráadásul mindössze pár alapanyagból készül, és garantáltan mennyei lesz!
Hozzávalók
- 5 ek finomliszt
- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 50 dkg tehéntúró
- 450 g tejföl (nagy pohár)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék mazsola (ízlés szerint)
Elkészítés
A tojások sárgáját keverd össze a cukorral, liszttel, túróval és tejföllel, amíg szép, sima masszát kapsz. Add hozzá a mazsolát, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, hogy igazán ízes és illatos legyen. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgasd bele a masszába. Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe, és süsd 200°C-on addig, amíg aranysárga, rezgős lepényt kapsz.
Ajánló:
Belül puha és szaftos, kívül ropogós – így készíts tökéletes rántott húst!
Sokan gazként irtják, pedig valójában igazi csodanövény: a májat és vesét is tisztítja
Forrás:
https://erdekesmagazin.hu/teszta-nelkul-keszul-megis-mennyeien-puha-ez-a-turos-lepeny/2