Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

A legkönnyebb sült hekk recept – ropogós, ízletes, és nem kell hozzá olaj sem…

Mi nagyon szeretjük olyan mint a strandon.

A legegyszerűbb sült hekk recept – ropogós, ízletes, és nem kell hozzá olajban sütni

A sült hekk sokunk számára a strandolás egyik elengedhetetlen étele, de miért ne készíthetnénk el otthon is egyszerűen és egészségesebben? Ez a recept egy klasszikus, tepsiben sült változat, amely ropogós, ízletes és kevés olajjal készül. Tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, ráadásul minimális előkészülettel elkészíthető.

Frissen, egy szelet citrommal, friss kenyérrel vagy sült burgonyával tálalva a legfinomabb! Ha még inkább feldobnád az ételt, kínálj mellé tartármártást vagy egy könnyű salátát. Egyszerű, egészséges és isteni finom.

Hozzávalók (3 főre)

  • 3 db fagyasztott hekk
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Ízlés szerint só
  • Kevés étolaj a kenéshez

Elkészítés (kb. 45 perc)

A fagyasztott hekkeket hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten. Amint felengedtek, alaposan megmossuk őket, levágjuk az uszonyaikat, és mindkét oldalukat sűrűn beirdaljuk. Ez segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a halat, és sütés közben egyenletesen átsüljön. Ezután ízlés szerint besózzuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát. A hekkeket egyenként megforgatjuk ebben a keverékben, hogy minden oldalukra egyenletesen tapadjon a fűszeres liszt.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a bepanírozott halakat egymás mellé helyezzük. Egy kevés olajjal vékonyan megkenjük a halak tetejét, hogy szép ropogósra süljenek.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a halakat. Félidőben érdemes megfordítani őket, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon.

Forrás:

https://kertesrecept.hu/a-legegyszerubb-sult-hekk-recept-ropogos-izletes-es-nem-kell-hozza-olajban-sutni/2