Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Így lesz pihe puha és szaftos neked is a sült oldalas

Próbáld ki te is nem fogsz csalódni.

Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk

Ez a recept egy igazán ízletes sült oldalas elkészítését mutatja be, amit lassan, alacsony hőfokon sütünk, majd a végén magasabb hőfokon pirítunk meg, hogy aranybarnára süljön. A végeredmény egy rendkívül finom és szaftos húsétel lesz, amit mindenki szeretni fog!

Hozzávalók a páchoz:

  • Kevés olaj
  • 1-2 evőkanál mustár
  • Bors (ízlés szerint)
  • 1 fej fokhagyma, fokhagymanyomóval áttörve
  • Íz Mester folyékony fűszerpác
  • Kotányi oldalas fűszersó
  • Grill fűszerkeverék
  • Mangalica zsír
  • Kevés víz

Elkészítés:

Az olajba keverjük bele a mustárt, a borsot, és az áttört fokhagymát. Adjunk hozzá Íz Mester folyékony fűszerpácot, Kotányi oldalas fűszersót, és grill fűszerkeveréket. A só használatát mellőzhetjük, mert a fűszersó elegendő sót ad a húsnak. Ezzel a páccal alaposan dörzsöljük be a húst, hogy mindenhol érje.

A bepácolt húst tegyük hűtőbe, és hagyjuk több napig állni, hogy az ízek jól átjárják. A bepácolt húst helyezzük egy sütőtálba. A hús alá tegyünk mangalica zsírt és öntsünk hozzá egy kevés vizet.

A húst 130 fokos előmelegített sütőben süssük 4 órán keresztül, letakarva. Ezután emeljük a hőmérsékletet 200 fokra, és süssük tovább, amíg a hús szép pirosra nem sül.

A sütés vége felé gyakran locsoljuk meg a húst a saját zsírjával, hogy még szaftosabb legyen.

A sütés után hagyjuk pihenni a húst néhány percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól

Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept

Forrás: ketkes